Ο αμίαντος σκότωσε Husband


μου

Ήταν μόνο ένα παιδί, όταν αρχίσει -και έπαιξε

τα παιδιά όντα- στην αυλή του

με αυτοκινητάκια του και άκρη φορτηγά

Αλλά άμμο του ήταν αμιάντου μπλε .. .

Τον Δεκέμβριο του 1999, ο σύζυγός μου και εγώ ήμασταν με τα πόδια στο σπίτι από ένα παιχνίδι μπόουλινγκ γκαζόν όταν συνειδητοποίησα δυσκολία του αναπνοή. Ήμουν έκπληκτος και ανησυχία, όταν μου είπε ότι είχε βιώσει αυτό σε αρκετές περιπτώσεις. Πιστεύοντας αυτό να οφείλεται στο στήθος μια μόλυνση, έκανα το διορισμό ενός γιατρού γι ‘αυτόν την επόμενη μέρα.

Στήθος ακτινογραφίες αποκάλυψαν υγρό στους πνεύμονες, άνω των δύο λίτρων από τα οποία είχε αποξηρανθεί, δίνοντας Brian την άμεση ανακούφιση, αλλά ήταν μια τεταμένη αναμονή για την παθολογία results.Through Διαδίκτυο είχα συνειδητοποιήσει από διάφορες συνθήκες που μπορεί να ήταν υπεύθυνη για υγρό στους πνεύμονες? αυτές περιλαμβάνονται αμίαντο ασθένειες που σχετίζονται με. Ο Brian είχε ζήσει σε Wittenoom ως παιδί και φοβήθηκα τη διάγνωσή του. Μη θέλοντας να τον ανησυχεί χωρίς λόγο, δεν ανέφερα τους φόβους μου σ ‘αυτόν. Προσευχήθηκα ότι είχε πλευρίτιδα ή πνευμονία, αλλά η παθολογία αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι υπήρχαν καρκινικά κύτταρα παρόν.

Όταν ο Brian έλαβε τελικά τη διάγνωσή του, ο χειρότερος εφιάλτης μου έγινε πραγματικότητα. Είχε μεσοθηλίωμα του υπεζωκότα, ένα τερματικό καρκίνο του πνεύμονα που προκαλείται από την εισπνοή της σκόνης αμιάντου. Βρήκαμε αδιανόητο ότι η ασθένεια ήταν το αποτέλεσμα του Brian εισπνοή σκόνης αμιάντου ως παιδί και ότι είχε ξαπλώσει σε αδράνεια για σαράντα πέντε χρόνια πριν γίνει θανατηφόρα.

Είχαμε συνέλθει ακόμη από το σοκ, όταν, χωρίς σκέψη , ο νεαρός γιατρός έδωσε πρόγνωση του. ακριβή λόγια του ήταν, «Τρεις έως εννέα μήνες, υπολογίζω». Αυτό θα μπορούσε να το πω αυτό, έτσι unfeelingly με κατέπληξε. παντελή έλλειψη του συμπόνιας δεν ενθαρρύνει ακόμη και τη μικρή άνεση των δακρύων. Ένιωσα σαν Brian και είχα πυροβοληθεί και από εκείνη τη στιγμή περιμέναμε να πέσει.

Αναμφίβολα, ήταν θανάσιμα τραυματισμένος. Έχουμε υποστεί σοκ, δυσπιστία, θυμό, αδυναμία και απόλυτη απόγνωση? στην πραγματικότητα όλα τα συμπτώματα της θλίψης που νιώθει κανείς όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο έχει στην πραγματικότητα πεθάνει. Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε χωρίς τον έλεγχο της ζωής μας. Αυτή τη φορά όμως, δεν υπήρχε φως στο τέλος του τούνελ. Το ταξίδι μας μέσα από ανίατη ασθένεια είχε αρχίσει.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου μας, βαθιά αγάπη μου για το Brian και η αποφασιστικότητά μου για την επίλυση των δυσκολιών που μας είχε δει μέσα από πολλές δοκιμασίες. Το βρήκα δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει για να σώσει τη ζωή του και να αρχίσει η πλοήγηση στο Διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με το μεσοθηλίωμα, όλη την ώρα που προσεύχονται για ένα θαύμα, ελπίζοντας ενάντια στην ελπίδα να βρεθεί ένας γιατρός που είχε λειτουργήσει με επιτυχία ή θεραπευτεί κάποιος από το .

ήταν μια θλιβερή διαπίστωση για να ανακαλύψει ότι για το Brian δεν υπήρχαν θαύματα? Ωστόσο, έμαθα πολλά και με βοήθησε να δεχτεί ότι πέθαινε. Με την αποδοχή μου ήρθε μια άγρια ​​αποφασιστικότητα για να διευκολύνει το φορτίο του. Συνέχισα να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το μεσοθηλίωμα και ο πόνος και τα συμπτώματα Brian θα δοκίμαζαν, λόγω της εξέλιξης της νόσου του. Με τον τρόπο αυτό, ήρθα για να κατανοήσουν τη σημασία της διαχείρισης του πόνου και έλεγχο των συμπτωμάτων και συνειδητοποίησα ότι αν και δεν μπορούσε να σταματήσει Brian από το θάνατο -. Θα μπορούσα να τον βοηθήσει να ζήσει

αποκτηθείσα γνώση μου σχετικά με τον πόνο και τη διαχείριση σύμπτωμα μου έδωσε τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τον Brian και να κατανοήσουμε το είδος του πόνου βίωνε και την ένταση αυτού του πόνου. Ήμουν τότε σε θέση να εργαστούν χέρι-χέρι με τους γιατρούς του, για να φέρει τον πόνο και τα συμπτώματα του υπό έλεγχο. Όπως προσπάθειές μου ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του, έχασα την αίσθηση μου της ανικανότητας και δυνάμωσε.

Μαζί, επιτύχαμε για το Brian, μια ποιότητα ζωής λίγοι πίστευαν ότι είναι δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της ασθένειάς του. Απόδειξη για αυτό, Brian επέζησε για 2 χρόνια, παρά την πρόγνωση του από 3 έως 9 μήνες. Παρέμεινε ενεργό και συναγερμού, οδήγησε το αυτοκίνητό του για δεκαοχτώ μήνες μετά τη διάγνωση και δεν ήταν κρεβάτι δεσμεύεται μέχρι τρεις σύντομες ημέρες πριν από το θάνατό του.

θαρραλέα μάχη του Brian με το μεσοθηλίωμα τερματίστηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 2001, πέρασε μακριά στο σπίτι που περιβάλλεται από τους αγαπημένους του. Ήταν 54 ετών.

Η

You must be logged into post a comment.