Το στόμα θεραπεία του καρκίνου


Η πρόγνωση του καρκίνου του στόματος είναι πιο φωτεινή και αν η νόσος εντοπίζεται σε αρχικό στάδιο. Γνωρίζουμε από το άρθρο σχετικά με τις επιλογές θεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου του στόματος αυτού.

Ευτυχώς, ο καρκίνος του στόματος δεν υπολογίζεται μεταξύ των κοινών καρκίνων που επηρεάζουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αλλά την ίδια στιγμή, δεν είναι λιγότερο σοβαρή από άλλους τύπους καρκίνων. θεραπεία του επηρεάζεται από την περιοχή του στόματος που έχει πληγεί από τα καρκινικά κύτταρα, και πόσο μακριά έχει εξαπλωθεί, με άλλα λόγια, το στάδιο της πάθησης. Ακόμη και η γενική υγεία του ασθενούς παίζει σημαντικό ρόλο στην έναρξη της θεραπείας. Και ανάλογα με όλες αυτές τις παραμέτρους, ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε ένα μόνο τύπο θεραπείας ή ένα συνδυασμό διαφόρων μεθόδων θεραπείας. Εξαρτάται αποκλειστικά από τις προσωπικές προτιμήσεις του ασθενούς σχετικά με το είδος της θεραπείας αυτός /αυτή θα ήθελε να πάει. Αλλά σε γενικές γραμμές, η επιλογή είναι δύσκολη, και έτσι οι συστάσεις της ομάδας φροντίδας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Η

Τι είναι ο καρκίνος του στόματος και πώς προκαλείται;

Η

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο καρκίνος του στόματος αναφέρεται στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων που εισβάλλουν διαφορετικά μέρη του στόματος, συμπεριλαμβανομένων των γλώσσα, τα χείλη ή τα ούλα. Όταν τα καρκινικά κύτταρα εισβάλλουν στους ιστούς στο εσωτερικό του στόματος, είναι πιο κατάλληλα γνωστή ως καρκίνο του στόματος. Και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, έχει γίνει γνωστό ότι έχουν εξαπλωθεί στις αμυγδαλές, οι αδένες που παράγουν σάλιο, και το φάρυγγα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ορισμένες γενετικές μεταλλάξεις στη δομή του DNA (δεσοξυριβονουκλεϊκό οξύ) το οποίο περιέχεται στον πυρήνα των κυττάρων στο στόμα προκαλεί φυσιολογικά κύτταρα να εξελιχθούν σε καρκινικά. Το DNA περιέχει ένα σύνολο οδηγιών για τα κύτταρα να αναπτυχθούν και να αναπαραχθούν. Ωστόσο, αυτή η μετάλλαξη μεταβάλλει αυτές τις οδηγίες, και κάνει τα κύτταρα να αναπτυχθούν και να διαιρεθούν με ανεξέλεγκτο τρόπο, και συχνά πιο γρήγορα από ό, τι τα φυσιολογικά κύτταρα. Έτσι, με το χρόνο, αυτά τα ταχέως αναπτυσσόμενα ανώμαλα κύτταρα σχηματίζουν ένα εξόγκωμα το οποίο είναι γνωστό ως ένας όγκος. Και αυτό όγκος μπορεί να κρατήσει για την καλλιέργεια και την εξάπλωση σε φυσιολογικούς ιστούς του στόματος. Και όταν αυτά τα καρκινικά κύτταρα εισβάλλουν στα αιμοφόρα αγγεία και της λέμφου, μπορούν εύκολα να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, προκαλώντας δευτερογενή καρκίνους. Και τότε, ο καρκίνος λέγεται ότι μετάσταση. Τώρα τι παράγοντες προκαλούν τέτοιου είδους μετάλλαξη στα κύτταρα, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Η

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά συμπτώματα καρκίνου του στόματος;

Απλή αναζήτηση το κύριο σύμπτωμα που μπορεί να υποδεικνύει την εμφάνιση του καρκίνου του στόματος είναι η ανάπτυξη ενός ή περισσοτέρων ελκών στο στόμα ή στο χείλος που δεν παρουσιάζουν κανένα σημάδι της επούλωσης. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από την εσωτερική επιφάνεια του στόματος ή της γλώσσας ανάπτυξη μπαλώματα, τα οποία μπορεί να είναι λευκό ή κόκκινο και λευκό. πόνος στο λαιμό κατά την κατάποση, και μια αίσθηση κάτι που αλιεύονται στο λαιμό είναι μερικά άλλα συμπτώματα. Εκτός από αυτά, άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Δόντια γίνει χαλαρά

Οδοντοστοιχίες δεν εφαρμόζει καλά

πρησμένο στόμα που διαρκεί για περισσότερο από μερικές εβδομάδες

ανώμαλη απώλεια βάρους, βραχνάδα στη φωνή, πόνος στον αυχένα και διόγκωση των λεμφαδένων στο λαιμό.

η

σχέδιο θεραπεία για τον καρκίνο του στόματος

Απλή αναζήτηση Όπως αναφέρθηκε στην αρχή αυτού του άρθρου, το στάδιο της νόσου, και η θέση του είναι οι δύο κύριοι παράγοντες που αποφασίζουν τη θεραπεία. Βασικά, υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές που είναι διαθέσιμες για τη θεραπεία. Αυτές περιλαμβάνουν τη χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία, και χημειοθεραπεία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν παρατηρήσει οι γιατροί, αν ο καρκίνος δεν έχει κάνει μετάσταση (spread) πέρα ​​από τις περιοχές του στόματος ή της περιοχής στο πίσω μέρος του λαιμού, τότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες θεραπεία της κατάστασης. Ωστόσο, όταν ο καρκίνος μεθίσταται, τότε σκλήρυνση του κατάσταση είναι πιο πιθανή. Αλλά ο καρκίνος μπορεί να κάπως επιβραδύνθηκε, και τα συμπτώματα μπορεί να απαλλαγεί

Η

Χειρουργική

Η:.

Ο πρωταρχικός στόχος της χειρουργικής επέμβασης είναι να απαλλαγούμε από τον όγκο που έχει σχηματιστεί στα χείλη ή μέσα στο στόμα. Μαζί με τον όγκο, μπορεί επίσης να είναι απαραίτητη η αφαίρεση ενός μέρους του υγιούς ιστού ότι οι γείτονές τη θέση του καρκίνου επηρεάζονται. Σε ορισμένες περιπτώσεις όπου, ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί στους λεμφαδένες στο λαιμό, στη συνέχεια, μαζί με τον όγκο, οι πληγείσες κόμβους, και μερικά περιβάλλοντες ιστούς μπορεί να απομακρυνθεί, όπως καλά.

Η Για τον καρκίνο του στόματος που έχει προχωρήσει σε προχωρημένο στάδιο, η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός μέρους της επένδυσης στόμα, το δέρμα του προσώπου, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα τμήμα της κάτω γνάθου του ασθενούς και ακόμη και αυτό της γλώσσας. Έτσι, σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ασθενής μπορεί επίσης να πρέπει να υποβληθούν σε αυτό που είναι γνωστό ως επανορθωτική χειρουργική. Αυτό απαιτείται για να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου που λειτουργεί, και το πιο σημαντικό, βοηθώντας τον ασθενή να ανακτήσει την ικανότητά του /της να μιλήσουν και να φάνε.

Η

Ακτινοθεραπεία

:

Αυτή η διαδικασία λειτουργεί βάσει της αρχής των ακτίνων Χ. Αυτά τα υψηλής ενέργειας ακτίνες να κάνει τη δουλειά της θανάτωσης των κυττάρων που έχουν γίνει καρκινικά. Συνήθως, η μέθοδος αυτή συνιστάται να χρησιμοποιείται μετά από χειρουργική επέμβαση για την αναστολή της επανεμφάνισης των καρκινικών κυττάρων. Αυτή η θεραπεία μπορεί να διεξάγεται για τρεις έως επτά εβδομάδες, και μπορεί να παραταθεί ανάλογα με το μέγεθος του καρκίνου

Η

Χημειοθεραπεία

Η:.

Αυτή η διαδικασία είναι μία από τις πιο κοινές μεθόδους θεραπείας που χρησιμοποιούνται για διάφορους τύπους καρκίνων. Απασχολεί φάρμακα των οποίων τα δραστικά συστατικά είναι ισχυρά χημικά. Αυτές οι χημικές ουσίες έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα στο στόμα ή στα χείλη. Αυτά τα φάρμακα να κάνει τη δουλειά της να καταστραφεί το DNA των καρκινικών κυττάρων, επομένως, κρατώντας τους από την αναπαραγωγή. Ανάλογα με το στάδιο της πάθησης, ο ασθενής μπορεί να υποστεί κατεργασία με ένα χημειο φάρμακο ή ένα συνδυασμό περισσότερων από ένα

Η

Targeted Drug Therapy

Η:.

Αυτό είναι ένα σχετικά νέο είδος θεραπείας που βοηθά τη θεραπεία του καρκίνου του στόματος. Γενικά, εφαρμόζεται σε συνδυασμό με ραδιοθεραπεία και χημειοθεραπεία, είναι χρήσιμη για τη διαχείριση των καρκίνων σε προχωρημένο στάδιο. Το φάρμακο που χρησιμοποιείται στην παρούσα θεραπεία στοχεύει ειδικά τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων. Αυτές οι πρωτεΐνες είναι ένας από τους μηχανισμούς που βοηθούν τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν. Έτσι, με την καταστροφή τους, η ανάπτυξη της ασθένειας μπορεί να διακοπεί ή επιβραδυνθεί.

Η Όσον αφορά την πρόληψη, καθώς η συγκεκριμένη αιτία της πάθησης δεν είναι γνωστή, δεν υπάρχει καμία αποδεδειγμένη τρόπος για να το αποφύγει . Ωστόσο, με τον περιορισμό της χρήσης των προϊόντων καπνού, περιορίζοντας το αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένης περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή, και πρόκειται για τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του στόματος. Κρατήστε καλά!

You must be logged into post a comment.