Μήπως Καφές προστατεύουν από τον καρκίνο του στόματος;


Καλά νέα για τους λάτρεις του καφέ! Νέα ελπίδα για τους ασθενείς με καρκίνο του στόματος ως μία μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές τους να υποκύψει σε αυτή την ασθένεια. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο American Journal of Epidemiology.

Ξέρετε ότι; Τα φυσικά απαντώμενες αντιοξειδωτικών στον καφέ θεωρείται ότι έχει δυνατότητες που καταπολεμούν τον καρκίνο.

Καφές έχει λαμβάνει πολύ κακό Τύπο όλα αυτά τα χρόνια, δεδομένου ότι είναι ένα νευρικό διεγερτικό σύστημα που προκαλεί η στέρηση ύπνου. Κατά την καύση του πετρελαίου τα μεσάνυχτα είναι η ανάγκη της ώρας, που έχει πολλαπλές φλιτζάνια καφέ μπορεί να ακούγεται εφικτό. Ωστόσο, τα οφέλη του καφέ πάει πολύ πέρα ​​από την αύξηση της εγρήγορσης και κρατώντας σας ξύπνια, όπως διαπίστωσε σε μία μελέτη.

Η Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη υπό την καθοδήγηση της Janet Hildebrand, μια επιδημιολόγος που σχετίζονται με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, αποκάλυψε ότι η κατανάλωση καφέ θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την πρόληψη του καρκίνου. Τα αποδεικτικά στοιχεία δεν αποδεικνύουν ότι ο καφές επιδεικνύει ένας προστατευτικός μηχανισμός που μειώνει τους θανάτους λόγω καρκίνου του στόματος. Είναι όπως θα συζητηθεί παρακάτω.

Η Καφές πρόσληψη και τον καρκίνο του στόματος Κίνδυνος

η έκδοση του

American Journal of Epidemiology

, Δεκέμβριος 2012, μετά τη διεξαγωγή μιας μεγάλης κλίμακας μελέτη, δείχνει ότι πίνοντας καφέ διαδραματίζει ένα κρίσιμο ρόλο στην ανακούφιση του θανάτου τους κινδύνους που οφείλονται στον καρκίνο του στόματος. Πότες καφέ ειδικά απολαύσετε ένα σημαντικά μειωμένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν θανάτου από καρκίνο του στόματος και του λαιμού. Η μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί ενδεχομένως να σας κρατήσει ασφαλείς από τον καρκίνο του στόματος.

Η μελέτη που διεξήχθη από τα μέλη της ομάδας της American Cancer Society, ήταν αυστηρά παρακολουθείται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 26 ετών από το 1982 και μετά. Καφές συνήθειες κατανάλωσης οινοπνεύματος από 968.432 καρκίνο ελεύθερων ανδρών και των γυναικών ήταν παρακολουθείται στενά στη μελέτη. Είτε οι άνθρωποι έπιναν καφεΐνη ή ντεκαφεϊνέ καφέ ή τσάι ελήφθη επίσης υπόψη κατά τη διάρκεια της μελέτης. Το κάπνισμα και το αλκοόλ συνήθειες των θεμάτων καταγράφηκαν επίσης κατά την εξέταση της σχέσης μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και του κινδύνου θανάτου.

Η διάρκεια της περιόδου 26 ετών, 868 θάνατοι που προκύπτουν από το στόμα ή στο λαιμό του καρκίνου έχουν αναφερθεί. Οι ερευνητές που διερευνώνται θέματα πίνοντας καφέ με καφεΐνη ήρθε με τα ακόλουθα αποτελέσματα.

Η Οι άνθρωποι που πήραν ένα μόνο φλιτζάνι καφέ την ημέρα, πραγματοποιήθηκε

26%

χαμηλότερο κίνδυνο να υποκύψει σε στόμα και καρκίνο του λάρυγγα. Από την άλλη πλευρά, ο κίνδυνος θανάτου μειώθηκε κατά

33%

σε άτομα που πήραν 2-3 φλιτζάνια καφέ καθημερινά. Οι συμμετέχοντες που έπιναν τουλάχιστον 4-6 φλιτζάνια καφέ καθημερινά είχαν ένα επιβλητικό

50%

λιγότερες πιθανότητες θανάτου από του στόματος και του λαιμού του καρκίνου.

Έτσι, ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο τους να μειώνονται κατά το ήμισυ, χάρη στη συνήθειά τους των βαρέων κατανάλωση καφέ. Αυτές οι πότες hardcore έδειξε το χαμηλότερο από του στόματος κίνδυνο θανάτου από καρκίνο μεταξύ των άλλων συμμετεχόντων στη μελέτη.

Η μελέτη κάνει επισημάνω μια ενδιαφέρουσα συσχέτιση μεταξύ του κινδύνου και της κατανάλωσης καφέ θανάτου από καρκίνο. Υψηλότερες η πρόσληψη καφέ, ο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος θανάτου, ανεξάρτητα από το κάπνισμα και το αλκοόλ συνήθειες. Έτσι, οι πιθανότητες θανάτου από καρκίνο του στόματος μειώνει με την αύξηση της κατανάλωσης καφέ.

Όσον αφορά την πρόσληψη του καφέ χωρίς καφεΐνη, πίνουν περισσότερο από 2 φλιτζάνια κατάφερε να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου, αλλά τα στοιχεία είναι πολύ αδύναμη να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Η αποτελεσματικότητα του καφέ χωρίς καφεΐνη στην αποτροπή του καρκίνου εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο της έρευνας. Ότι, πίνοντας τσάι αποδείχθηκε ότι ήταν μια μεγάλη απογοήτευση, καθώς δεν διαπιστώθηκε καμία συσχέτιση μεταξύ του κινδύνου θανάτου λόγω καρκίνου του στόματος και την πρόσληψη του τσαγιού.

Πιστεύεται ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καφέ μπορεί να έχουν συμβάλει στη μείωση της κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του στόματος.

Η μελέτη, αν και ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του, δεν επιβάλλει την πρόσληψη καφέ ή τη λήψη του σε μεγάλες ποσότητες για την πρόληψη του καρκίνου του στόματος.

Επίσης, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης τον καρκίνο του στόματος. Περαιτέρω μελέτες που καθιερώνουν προστατευτικές επιδράσεις του καφέ που απαιτούνται, πριν υποβάλει αίτηση για τα οφέλη αντι-καρκίνου του

Η

Αποποίηση:.

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το άρθρο είναι μόνο για την εκπαίδευση του αναγνώστη. Δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για τις συμβουλές ενός εμπειρογνώμονα ιατρού.

You must be logged into post a comment.