Στοματική πλακωδών κυττάρων Carcinoma


Στοματική ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα είναι ένας καρκίνος που επηρεάζει τα πλακώδη κύτταρα της στοματικής κοιλότητας. Είναι ένας κοινός τύπος καρκίνου του στόματος. Μάθετε τις διάφορες πτυχές αυτού του καρκίνου, μέσω αυτού του άρθρου τρόπο ζωής.

Προφορική ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα είναι ένας τύπος καρκίνου που αναπτύσσεται συνήθως στα πλακώδη ή επιθηλιακά κύτταρα που καλύπτουν τη στοματική κοιλότητα. Οι κακοήθεις ή καρκινικά κύτταρα βρίσκονται συνήθως στο δάπεδο του στόματος ή στην επιφάνεια της γλώσσας. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα μπορούν επίσης να προέρχονται από την κάτω χείλη, και ο ουρανίσκο ή ο αμυγδαλών περιοχή της στοματικής κοιλότητας. Είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές του στόματος και του φάρυγγα καρκίνο.

Η

Αιτίες

η πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για αυτόν τον καρκίνο είναι, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι οι κύριες αιτίες αυτής της ασθένειας. Περισσότερο από το 90% των προσβεβλημένων ατόμων έχουν βρεθεί να καπνίζουν ή /και πίνουν αλκοόλ. Εκτός από αυτά, πλακώδες καρκίνωμα της γλώσσας μπορεί να προκληθεί από χρόνιο οδοντική τερηδόνα, και το μάσημα του καπνού και betel λίρες. Ο ιός του στόματος των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνο για την πρόκληση αυτής καρκίνο.

Η

Σημάδια και συμπτώματα

Η πιο κοινή ένδειξη είναι η εμφάνιση των φολιδωτό ή πληγωσμένη πλάκες ή βλάβες σε η στοματική κοιλότητα. Μερικές φορές, ένα κόκκινο μπάλωμα αλλοιώσεων, που είναι γνωστή ως ερυθροπλακία, μπορεί να παρατηρηθεί. Η εμφάνιση του λευκοπλακία, ένα μπάλωμα του λευκού ιστού στο βλεννογόνο του στόματος είναι επίσης πολύ συχνές. Εκτός από αυτά, πληγές ή εξογκώματα στα χείλη ή τα ούλα, ένα λευκό ή κόκκινο μπάλωμα στο ούλων, τη γλώσσα, και οι αμυγδαλές, και διόγκωση της γνάθου, είναι μερικά άλλα σημεία και συμπτώματα του καρκίνου αυτού. Πλακώδες καρκίνωμα των αμυγδαλών μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στο λαιμό.

Η

Διάγνωση και Θεραπεία

Η Προφορική βλάβες ή έλκη συνήθως ανιχνεύεται κατά τη φυσική εξέταση των χειλιών και της στοματικής κοιλότητας. Αλλά όλες αυτές οι αλλοιώσεις και οι πλάκες δεν είναι απαραίτητα κακοήθη ή καρκινώδη. Ως εκ τούτου, οι συγκεκριμένες δοκιμές που απαιτούνται για να εκτελεστούν για μια ακριβή διάγνωση του καρκίνου του στόματος. Μία από τις πιο σημαντικές διαγνωστικές δοκιμές είναι μια βιοψία του την πληγείσα περιοχή.

Η Εκτός από βιοψία, λαρυγγοσκόπηση, βρογχοσκόπηση και οισοφαγοσκόπηση διεξάγονται επίσης για την ανίχνευση και αποκλείουν τον καρκίνο του λάρυγγα, των βρογχικών σωλήνων, και ο οισοφάγος. Μερικές φορές, μια ακτινογραφία θώρακος και αξονική τομογραφία του κεφάλι, το στήθος και ο λαιμός είναι επίσης πολύ καλές επιδόσεις για τη διάγνωση αυτού του καρκίνου.

Η παρούσα καρκίνο του στόματος συνήθως αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση και ακτινοθεραπεία. Χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται συνήθως σε πρώιμο στάδιο. Μερικές φορές, η χημειοθεραπεία χρησιμοποιείται, ιδιαίτερα εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές, όπως οι πνεύμονες, τα οστά, περικάρδιο, και την καρδιά. Πλακώδες καρκίνωμα των χειλιών και της γλώσσας αντιμετωπίζονται με απομάκρυνση του πληγείσα περιοχή χειρουργικά. Ωστόσο, μπορεί να απαιτείται χειρουργική αποκατάσταση των χειλιών στη συνέχεια να μπορέσει το προσβεβλημένο άτομο να πραγματοποιήσει τις κανονικές προφορικές δραστηριότητες.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο τόσο του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου. Σχεδόν 30.000 άνθρωποι επηρεάζονται κάθε χρόνο από αυτό το καρκίνο του στόματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει παρατηρηθεί ότι αυτός ο καρκίνος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό όσους επιδίδονται σε υπερβολική κατανάλωση κάπνισμα και το αλκοόλ. Έτσι, η συχνότητα και η σοβαρότητα αυτού του καρκίνου μπορεί να μειωθεί σημαντικά με τον έλεγχο αυτών των παραγόντων κινδύνου

Η

Αποποίηση

:.

Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή.

You must be logged into post a comment.