Λεμφικό μασάζ


λεμφικό μασάζ είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό μέσο για να βοηθήσει εκείνους που υποφέρουν από λεμφοίδημα. Αν και θα πρέπει να παρακολουθούνται με άλλα είδη θεραπειών λεμφοίδημα, λεμφικό μασάζ (επίσης γνωστή ως εγχειρίδιο λεμφικό) είναι το πρώτο βήμα προς την ανάκαμψη. Θα πρέπει επίσης να είναι ένα μέρος της διαχείρισης λεμφοίδημα.

Γιατί είναι λεμφικό μασάζ τόσο σημαντικό;

Εάν οι λεμφαδένες σας είναι δυσλειτουργίας και τα άκρα σας είναι υπερβολικά πρησμένο, απλά ανυψώνοντας το άκρο εν λόγω υποκλέψει ‘ t πρόκειται να κάνει πολλά. Ούτε είναι το κερασάκι ή περιτυλίγματος την σφιχτά. Αν περίσσεια της πρωτεΐνης από το λεμφικό υγρό έχει συσσωρευτεί σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτό είναι μέσω του λεμφικού μασάζ.

Ένας εκπαιδευμένος θεραπευτής λεμφοίδημα ξέρει πού είναι οι λεμφαδένες και τα λεμφαγγεία. Αυτός ή αυτή θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να εντοπίσει όπου η πλειοψηφία της πρωτεΐνης έχει συσσωρευτεί. Μέσω του μασάζ, ο θεραπευτής θα ανακατευθύνει την περίσσεια υγρού να λειτουργεί σωστά λεμφαδένες έτσι ώστε να μπορεί να φιλτράρεται και να απορρίπτονται.

Όπως προαναφέρθηκε, λεμφικό μασάζ μπορεί να κάνει θαύματα για ένα άτομο που πάσχει από λεμφοίδημα, αλλά δεν είναι αρκεί από μόνη της. Μόλις το μασάζ είναι πάνω, η πληγείσα περιοχή πρέπει να είναι ερμητικά επίδεσμο έτσι ώστε το αποστραγγιζόμενο ρευστό δεν έχουν το χώρο για να επιστρέψουν. Είναι επίσης σημαντικό για προσβεβλημένα άτομα για να μάθουν και να εξασκήσουν διορθωτικές ασκήσεις στο σπίτι σε καθημερινή βάση.

You must be logged into post a comment.