Νέο τεστ αίματος μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση του Αλτσχάιμερ Disease


Η

Για να βρείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, παρακαλούμε εισάγετε το θέμα που σας ενδιαφέρει στο πλαίσιο αναζήτησης.

17η Μαΐου 2000 (Σικάγο) – είναι ειρωνικό το γεγονός ότι με όλη την ώρα και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για την έρευνα της νόσου του Alzheimer, οι γιατροί εξακολουθούν να αγωνίζονται στο πιο βασικό επίπεδο – που προσπαθεί να κάνει μια ακριβή διάγνωση ως πρώιμη όσο το δυνατόν. Αυτό είναι εν μέρει επειδή πολλές άλλες ασθένειες έχουν παρόμοια συμπτώματα, και αυτό οδηγεί σε οδοφράγματα στη θεραπεία και την έρευνα. Συναρπαστικό έργο παρουσιάζεται από μια κορεατική ερευνητική ομάδα εδώ για ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης μπορεί να συμβάλει στην εξάλειψη ορισμένων από αυτά τα εμπόδια.

Προς το παρόν, η διάγνωση της νόσου του Alzheimer είναι σχεδόν μια «εκπαιδευμένη εικασία» γίνεται από έμπειρο γιατρό και χρησιμοποιώντας διάφορα ψυχολογικά τεστ. Μια 100% θετική διάγνωση μπορεί να γίνει μόνο μετά το θάνατο. Οι Κορεάτες ερευνητές, ωστόσο, μπορεί να έχουν βρει μια ουσία στο αίμα για να βοηθήσει τους γιατρούς να κάνουν μια πιο έγκαιρη διάγνωση.

Σύμφωνα με έναν από τους συγγραφείς, Min-Kyung Seo, MD, την ουσία αυτή, ένα μόριο που ονομάζεται ρ97, βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα στο αίμα των ατόμων με νόσο του Alzheimer σε σύγκριση με εκείνους που είναι απολύτως υγιές – και ακόμη και σε εκείνους που έχουν άνοια οφείλεται σε κάποιες άλλες προϋποθέσεις.

Αυτό είναι σημαντικό, γιατί αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους γιατρούς να πουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ, εκτός από άλλες μορφές άνοιας, θα ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διάγνωση. Θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί χρήσιμη στην έρευνα.

«Όταν είμαστε ακόλουθα ασθενείς σε δοκιμές φαρμάκων, θα κάνει την παρακολούθηση πιο αποδοτική» για να έχουν μια χημική ουσία που θα μπορούσε να μετρηθεί στο αίμα, Martin Κ Farlow, MD, λέει WebMD όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τη σημασία της έρευνας. Farlow δεν έλαβε μέρος στην έρευνα παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με Farlow, μια ουσία όπως το p97 μπορεί τελικά ακόμη και να βοηθήσει τους γιατρούς να αποφασίσουν αν θα ξεκινήσει έναν ασθενή σε ένα φάρμακο

πριν

συμπτώματα της έχουν αναπτύξει Αλτσχάιμερ. Farlow είναι καθηγητής νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα Ιατρικό Κέντρο στην Ινδιανάπολη, όπου διευθύνει το Κέντρο Κλινικής του Αλτσχάιμερ.

Με βάση τα παραπάνω, μικρές μελέτες, Seo ήξερε ότι τα υψηλά επίπεδα της ρ97 βρέθηκαν στο νωτιαίο υγρό ασθενείς με Αλτσχάιμερ. Επειδή ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ήταν σε αναζήτηση μιας χημικής ουσίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση της νόσου του Alzheimer, αποφάσισαν να διερευνήσουν την ουσία αυτή και να δούμε αν εμφανίστηκε σε υψηλά επίπεδα στο αίμα, πάρα πολύ. Οι εξετάσεις αίματος είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει από δοκιμές νωτιαίο υγρό, και δεν προκαλούν πολύ δυσφορία στον ασθενή.

Η

You must be logged into post a comment.