Θεραπεία για την Πρωτοβάθμια λεμφοίδημα


Η καλύτερη θεραπεία για την Πρωτοβάθμια λεμφοίδημα

Η θεραπεία για την πρωτογενή λεμφοίδημα περιλαμβάνει Λεμφική Παροχέτευση και Ολοκλήρωση αποσυμφορητική θεραπεία, η χρήση των ενδυμάτων συμπίεσης ή επιδέσμους, σχολαστική φροντίδα του δέρματος και των νυχιών, καθώς και την άσκηση και τη διατροφή. Λεμφοίδημα είναι μια κατάσταση που προκύπτει όταν το λεμφικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, λόγω ελλιπών ή μειωμένη λεμφαδένες ή λεμφικών αγγείων. Μπορεί να είναι πρωταρχικός στη φύση, που σημαίνει κάτι μέσα στο λεμφικό σύστημα έχει εσφαλμένη μορφή, ή μπορεί να είναι δευτερεύουσα, που σημαίνει ότι προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η χειρουργική επέμβαση, τραύμα, ή τραυματισμό.

Είτε η αιτία είναι πρωτογενής ή δευτερογενής συνήθως δεν επηρεάζει την πορεία της θεραπείας. Οι περισσότεροι επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης θα συμφωνήσουν ότι MLD και CDT τείνουν να επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, όσον αφορά τη μείωση των πρήξιμο και δυσφορία. Πλήρης θεραπεία αποσυμφορητική περιλαμβάνει επίσης τη χρήση των ενδυμάτων συμπίεσης και επιδέσμους που μειώνουν περαιτέρω διόγκωση με την τοποθέτηση πίεση στις λεμφαδένες και τα σκάφη, τονώνοντας έτσι τη ροή της λέμφου.

Αντιμέτωποι με συμπτώματα

λεμφοίδημα είναι μια εξουθενωτική ασθένεια που επηρεάζει τους ασθενείς σωματικά, συναισθηματικά, και διανοητικά. Οι ασθενείς με αυτή την κατάσταση συχνά υποφέρουν από χαμηλή αυτο-εικόνα και τα συναισθήματα των δυσαρέσκεια και το θυμό. Είναι σημαντικό να έχουν μια διέξοδο για αυτά τα συναισθήματα, και ότι η σωστή ψυχική παροχή συμβουλών είναι διαθέσιμο, εάν και όταν είναι απαραίτητο.

Δυστυχώς, η θεραπεία για την πρωτοβάθμια λεμφοίδημα είναι μια συνεχής δέσμευση που απαιτεί αφοσίωση από την πλευρά του ασθενούς. Εάν η θεραπεία διατηρείται τακτική και συνεπή, τα συμπτώματα της λεμφοίδημα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και ο ασθενής μπορεί να μεταφέρει σε μια φυσιολογική ζωή. Μόνο όταν η θεραπεία είναι σποραδική έχει ο ασθενής αρχίσει να αναπτύσσει επιπλοκές από τη διόγκωση του προσβεβλημένου άκρου.

You must be logged into post a comment.