χειρουργική επέμβαση αρθρίτιδας λαιμό αρθρίτιδα Surgery


λαιμό είναι συνήθως συνιστάται όταν οι συντηρητικές επιλογές θεραπείας λαιμό της αρθρίτιδας δεν είναι σε θέση να παρέχει ανακούφιση από τα επώδυνα συμπτώματα. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να μάθετε περισσότερα για τη θεραπεία της αρθρίτιδας λαιμό μέσω της χειρουργικής επέμβασης.

Αρθρίτιδα είναι μία πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των αρθρώσεων. Υπάρχουν διάφορες μορφές αρθρίτιδας, όπου μία ή περισσότερες αρθρώσεις που βρίσκεται σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος μπορεί να γίνει φλεγμονή. Ακόμη και η σπονδυλική στήλη θα μπορούσε να επηρεαστεί από αυτή φλεγμονώδη νόσο. Η σπονδυλική στήλη αποτελείται από τρία τμήματα, τα οποία αναφέρονται ως αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, θωρακικής μοίρας και της οσφυϊκής μοίρας. Neck αρθρίτιδα, η οποία είναι επίσης γνωστή και ως αυχενική σπονδύλωση, είναι μια εξουθενωτική ασθένεια, η οποία χαρακτηρίζεται από την εκφύλιση των δομών που υπάρχουν στο αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Η Neck αρθρίτιδα είναι κοινή σε ηλικιωμένα άτομα. Για ένα άτομο που έχει διαγνωστεί με αρθρίτιδα λαιμό, απότομες κινήσεις σπασμωδικές ή του αυχενικού τραυματισμού μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές. Σε σοβαρές περιπτώσεις όπου ο πόνος είναι ανεξέλεγκτη, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να συστηθεί για να βοηθήσει ένα ανακτήσει το φυσιολογικό εύρος της κίνησης του λαιμού. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες η χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει μια αναγκαιότητα.

Η

Όταν Neck Surgery Αρθρίτιδα Συνιστάται;

Η

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το λαιμό αρθρίτιδα είναι κυρίως που συνδέονται με την ηλικία εκφύλιση των δομών που συνθέτουν το αυχενικής μοίρας. Η αυχενικής μοίρας ξεκινά από τη βάση του κρανίου και αποτελείται από επτά σπονδύλους. Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι βρίσκονται μεταξύ των σπονδύλων διευκολύνει την απορρόφηση των κραδασμών και μαλακό σαν ζελέ εσωτερικό τους αποτρέπει οστά από τριβή μεταξύ τους. Ενώ οι δίσκοι εμποδίζουν δυνάμεις τριβής από τις βλαβερές αυτά τα οστά, άλλες δομές που προσδίδουν ευκαμψία στο λαιμό περιλαμβάνουν έκφανση αρθρώσεις, τους συνδέσμους, το νωτιαίο μυών και των τενόντων. Τα νεύρα που βρίσκονται στην περιοχή αυτή παρέχει αίσθηση σε αυτόν τον τομέα. Τις περισσότερες φορές, εκφυλισμό των μεσοσπονδύλιων δίσκων που δρουν ως μαξιλάρι μεταξύ των αυχενικών σπονδύλων, να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και δυσκαμψία στους ηλικιωμένους. Κατά καιρούς, ο σκληρός εξωτερικό κέλυφος του δίσκου μπορούν να σπάσουν και να προκαλέσουν το μαλακό ζελατινώδες υλικό να διαρρεύσουν.

Η Όταν ο δίσκος παίρνει μετατοπίζεται από τη θέση του ή να γίνεται κήλη, μπορεί να ξεκινήσει πιέζει τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης. Συμπίεση οποιουδήποτε από τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει δυσκαμψία στον αυχένα και πόνο. Οστεόφυτα, επίσης γνωστή ως οστική σπιρούνια, θα μπορούσε να αποτελέσει σε περίπτωση τραυματισμού. Ο σχηματισμός επιπλέον των οστών ή οστικές αποφύσεις στην περιοχή του τραυματισμού είναι ο τρόπος του σώματος της αναίρεση της ζημιάς. Αυτές οι μη φυσιολογικές αυξήσεις οστεώδη, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει πόνο, εάν πιέζουν τους περιβάλλοντες ιστούς ή των νεύρων. Αν κάποιος έχει διαγνωστεί με προαναφερθέντα προβλήματα, οι γιατροί μπορεί να συστήσει αρχικά την χρήση παυσίπονων, αντι-φλεγμονώδη φάρμακα ή στεροειδή. Η θεραπεία μασάζ, εφαρμογή μαξιλάρια θερμότητας, η χρήση ενός αυχενικό περιλαίμιο, διαιτητικές τροποποιήσεις ή φυσική θεραπεία μπορεί επίσης να συνιστάται για τη θεραπεία του πόνου του αυχένα αρθρίτιδας. Αν αυτά δεν φαίνεται να βοηθούν, θα πρέπει να απαιτείται χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της άκανθας των οστών ή τη θεραπεία των κατεστραμμένων χόνδρων, των συνδέσμων ή των οστών.

Η

Πώς είναι αυτή η χειρουργική επέμβαση που γίνεται;

Η

χειρουργική επέμβαση στον αυχένα αρθρίτιδα είναι δυνατή μόνο εάν ο ασθενής δεν ανταποκρίνεται καλά στις συντηρητικές επιλογές θεραπείας της αρθρίτιδας λαιμό. Η διαδικασία ένας χειρουργός θα απασχολούσε θα ποικίλει ανάλογα με την υποκείμενη αιτία του πόνου του αυχένα. Νωτιαίου άλλες διαδικασίες απεικόνισης όπως μαγνητική ή αξονική τομογραφία με ακτίνες Χ ή συχνά διεξάγονται για να εξακριβωθεί η υποκείμενη αιτία του πόνου. Οστών σπιρούνια ή κήλη δίσκων μπορεί να ανιχνευθεί με τη βοήθεια αυτών των δοκιμών. Laminectomy, σπονδυλοδεσία ή δισκεκτομή είναι μερικές από τις διαδικασίες που μπορούν να εκτελεστούν για την ανακούφιση των οδυνηρές συμπτώματα της αρθρίτιδας του λαιμού. Laminectomy είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του ελάσματος ή του τμήματος του οστού που μπορεί να τσίμπημα το νωτιαίο νεύρο. Η απομάκρυνση του ελάσματος ή των οστών σπιρούνια θα επιλύσει το πρόβλημα της συμπίεσης των νεύρων.

Η Μερικές φορές, οι χειρουργοί μπορεί να εκτελέσει μια άλλη διαδικασία που ονομάζεται foraminotomy. Αυτή η χειρουργική διαδικασία περιλαμβάνει την διεύρυνση των τρήματος. Τρήμα είναι το άνοιγμα από όπου οι ρίζες των νεύρων αφήσει το νωτιαίο κανάλι. Δισκεκτομή, από την άλλη πλευρά, αναφέρεται στην αφαίρεση ενός κατεστραμμένου ή κήλη δίσκου. Αφαίρεση της κήλη δίσκου βοηθά στη λήψη από την πίεση στο νωτιαίο μυελό ή τα νεύρα. Εάν η ανάγκη γίνεται αισθητή, σπονδυλοδεσία μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί. Αυτή η διαδικασία γίνεται συνήθως όταν οι σπόνδυλοι φαίνεται να είναι αδύναμες ή ολίσθηση πάνω από κάθε άλλο. Συνδυάζοντας δύο σπονδύλων θα τους αποτρέψει από την ολίσθηση ή μετακίνηση. Οι λωρίδες υλικού οστικού μοσχεύματος που χρησιμοποιείται για σύντηξη σπονδύλων μεταξύ τους. Όπως συμβαίνει με κάθε χειρουργική επέμβαση, επιπλοκές μπορεί να αναπτυχθεί μετά από αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τραυματισμού των γύρω δομές. Ορισμένοι κίνδυνοι μπορούν να σχετίζονται με τη χορήγηση της αναισθησίας. Μόλυνση, αιμορραγία ή τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα μπορεί επίσης να γίνει μια πηγή ανησυχίας. Εάν ο ασθενής εμφανίσει οποιαδήποτε από αυτές τις επιπλοκές, αυτός /αυτή πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως ένα γιατρό. Μετά τα μέτρα υγειονομικής ή αυτο-φροντίδας πρέπει επίσης να ακολουθηθεί μετά την εγχείρηση.

Η Αν αναλύσουμε τους κινδύνους που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση, οι συντηρητικές επιλογές θεραπείας σίγουρα φαίνεται να είναι ασφαλέστερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χειρουργική επέμβαση στον αυχένα αρθρίτιδα συνιστάται μόνο όταν ο ασθενής δεν ανταποκρίνεται στις άλλες θεραπευτικές επιλογές. Δεδομένου ότι οι διάφοροι κίνδυνοι που συνδέονται με αυτήν την χειρουργική επέμβαση, κάποιος πρέπει να το κάνουν ένα σημείο για να μάθετε τα πάντα για τις επιπλοκές, καθώς και το ποσοστό επιτυχίας μιας τέτοιας χειρουργικής επέμβασης κάνουν. Εάν η χειρουργική επέμβαση έχει γίνει μια αναγκαιότητα, βεβαιωθείτε ότι αυτή η επέμβαση γίνεται από έμπειρο χειρουργό.

You must be logged into post a comment.