Σημαντικές πληροφορίες που κάθε άνθρωπος θα πρέπει να γνωρίζετε για προστάτη Cancer


Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια ασθένεια που επηρεάζει μόνο τους άνδρες, όπως ο αδένας του προστάτη βρίσκεται μόνο σε άνδρες. Είναι που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη, ακριβώς μπροστά από το ορθό, και έχει περίπου το μέγεθος ενός καρυδιού. Η ουρήθρα είναι ο σωλήνας που μεταφέρει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη, και περνά μέσα από τον αδένα του προστάτη. Ο αδένας είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την αναπαραγωγική ικανότητα του άνδρα, διότι περιέχει τα κύτταρα της προσφοράς σπερματικό υγρό. Αυτό είναι το υγρό που τρέφει και προστατεύει το σπέρμα. Αν ο αδένας του προστάτη αποτυγχάνει να παρέχει σπερματικά υγρά, τότε η γονιμότητα των αρσενικών σπερματοζωαρίων είναι σε κίνδυνο.

Ως ένα αγόρι μεγαλώνει σε έναν άνδρα, ο προστάτης μεγαλώνει, καθώς και. Το ποσό της αύξησης εξαρτάται από τις ανδρικές ορμόνες που τροφοδοτούν τον προστάτη. Εάν το επίπεδο των αρσενικών ορμονών είναι χαμηλή, τότε ο προστάτης δεν θα είναι σε θέση να αναπτυχθούν σε πλήρες μέγεθος του. Είναι επίσης δυνατό, ως επί το πλείστον σε ηλικιωμένους άνδρες, για το τμήμα του προστάτη που περιβάλλει την ουρήθρα να συνεχίσει να αυξάνεται, και αυτό προκαλεί μια κατάσταση γνωστή ως ΒΡΗ ή καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Λόγω της πίεσης στην ουρήθρα από την υπερπλασία του προστάτη, καλοήθη υπερπλασία του προστάτη προκαλεί προβλήματα με την ούρηση. Μπορεί να είναι αρκετά μια δυσάρεστη κατάσταση, αλλά δεν δημοσιεύσετε οποιαδήποτε σοβαρή απειλή για την υγεία του πάσχοντα.

Ο καρκίνος του προστάτη, από την άλλη πλευρά, μπορεί να αποβεί μοιραία, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή ανακαλύφθηκαν πολύ αργά. Ο αδένας του προστάτη περιλαμβάνει μια ποικιλία κυτταρικών τύπων, ωστόσο ο αδένας κύτταρα είναι όπου σχεδόν όλες οι καρκίνοι του προστάτη προέρχονται. Αυτό είναι ένα αργής ανάπτυξης καρκίνο, και είναι γνωστό ως αδενοκαρκίνωμα του προστάτη. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ηλικιωμένους άνδρες να είχαν αυτό το είδος του καρκίνου εδώ και χρόνια, και δεν γνωρίζουν καν. Δεν είναι άγνωστο για ένα παλαιότερο άνθρωπος να πεθάνει και να έχουν μια αυτοψία γίνεται, μόνο για να ανακαλύψει ότι είχε καρκίνο του προστάτη. Είναι δυνατόν για τον καρκίνο του προστάτη να είναι παρόντες για μεγάλο χρονικό διάστημα, και όμως ο πάσχων δεν μπορεί να εμφανίσει οποιοδήποτε από τα κοινά συμπτώματα, όπως προβλήματα με την ούρηση.

Ένα μεγάλο μέρος της έρευνας έχει γίνει για τα αίτια του προστάτη καρκίνο, αλλά κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς ή γιατί ο καρκίνος του προστάτη ξεκινά. Μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι τα μικροσκοπικά, συχνά μη ανιχνεύσιμη αλλαγές στο σχήμα και το μέγεθος των αδένων του προστάτη είναι η αρχή του καρκίνου του προστάτη. Σε περίπτωση που αυτό το είδος των αλλαγών εντοπίζεται στον αδένα του προστάτη, είναι αναφέρεται ως προστατική ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία, ή το PIN. Υπάρχουν δύο επίπεδα PIN – χαμηλής ποιότητας (κοντά στα φυσιολογικά) ή υψηλού βαθμού. Κάθε επίπεδο υψηλής ποιότητας των PIN θεωρείται ως μη φυσιολογική. Εάν μια βιοψία δείχνει την παρουσία του PIN υψηλής ποιότητας, είναι αναγκαίο να διεξαχθούν περαιτέρω εξετάσεις, καθώς αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα που υπάρχουν στο προστάτη σας. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι εξίσου κρίσιμη για τον καρκίνο του προστάτη, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες μορφές καρκίνου, έτσι είναι σημαντικό ότι οι περαιτέρω δοκιμές που διεξάγονται αμέσως.

Οι περισσότεροι του καρκίνου του προστάτη χρόνο μεγαλώνει πολύ αργά, αλλά αυτό δεν είναι πάντα η περίπτωση. Ο καρκίνος του προστάτη έχει γίνει γνωστό για να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα. Εξακολουθεί να μην υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι τύποι των καρκινικών κυττάρων είναι πιθανό να αναπτύσσεται γρήγορα και οι οποίες σιγά-σιγά, ακόμη και με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες μας. Αποφασίζουν τι κάνει μερικά καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται πιο γρήγορα από τους άλλους είναι ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο. Είναι επίσης αλήθεια ότι οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του είναι μοναδικές, επειδή το άτομο με τον καρκίνο είναι μοναδική, και έτσι η προσοχή και η διαχείριση μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των ασθενών.

Η

You must be logged into post a comment.