Της κάτω γνάθου εκτομή Surgery


κάτω γνάθου χειρουργική εκτομή είναι μία χειρουργική επέμβαση που γίνεται για τη θεραπεία του καρκίνου του στόματος ή του καρκίνου του στόματος. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε για τη διαδικασία, ο χρόνος ανάρρωσης και τις πιθανές επιπλοκές.

Την κάτω γνάθο ή το οστό της γνάθου, όχι μόνο καθορίζει το πρόσωπο, αλλά είναι επίσης απαραίτητη για την ομιλία και μάσηση της τροφής. Είναι ένα σχήμα U των οστών που έχει δύο οστεώδη προεκτάσεις ονομάζονται

ramus

. Τα δόντια συνδέεται στο ανώτερο τμήμα της κάτω γνάθου με την βοήθεια της περιοδοντικής μεμβράνης και το κάτω μέρος της κάτω γνάθου περιλαμβάνει παχιά στρώματα που περιέχουν πορώδη σπογγώδη ιστό του οστού μεταξύ τους. Εάν μια καρκινική βλάβη ανιχνεύεται στο δάπεδο της γνάθου ή κάτω γνάθο, τότε η χειρουργική επέμβαση που γίνεται για την απομάκρυνση του καρκινικού ιστού και τον περιβάλλοντα ιστό του, έχει ονομαστεί ως κάτω γνάθου χειρουργική εκτομή. Η έκταση της χειρουργικής αφαίρεσης του ιστού εξαρτάται από την έκταση της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων στην περιοχή. Υπάρχει μερική εκτομή του πάχους και της πλήρους πάχους εκτομής

Η

Διάγνωση του Καρκίνου κάτω γνάθου

Η

να: Ανάλογα με την έκταση του προσβεβλημένου ιστού, εκτομή χειρουργική επέμβαση της γνάθου είναι δύο ειδών. είναι αρκετές αιτίες του καρκίνου γνάθου αλλά η σωστή και έγκαιρη διάγνωση μπορεί πάντα να σώσει ζωές. Ας έχει μια κατανόηση της διαδικασίας διάγνωσης χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση του καρκίνου του σαγονιού. Το πρώτο βήμα στη διαδικασία διάγνωσης είναι να διεξάγει μια ακτινογραφία της πληγείσας περιοχής. Κατά την κανονική τσεκ-απ, αν ο γιατρός υποψιάζεται την παρουσία καρκινικών κυττάρων, θα μπορούσε να συστήσει μια ακτινογραφία ή αξονική τομογραφία. Εάν οι σαρώσεις της γνάθου δείχνουν κάποια ανωμαλίες, ο γιατρός τότε αφαιρεί κάποια ποσότητα του ιστού από τις σιαγόνες του ασθενούς και παρατηρεί το ίδιο κάτω από ένα μικροσκόπιο. Η διαδικασία αυτή, όπως ονομάζεται βιοψία, πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία.

Η

Διαδικασία

Η Mandibular εκτομή συνιστάται όταν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί στο κάτω γνάθο ή κάτω γνάθου, και περιλαμβάνει μερική ή πλήρη αφαίρεση της γνάθου. Μια μερική εκτομή πάχος διεξάγεται όταν ο γιατρός θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του καρκίνου σε γνάθο, αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη σχετικά με την πλάκα ακτίνων-Χ. Μερικού πάχους εκτομή περιλαμβάνει την αφαίρεση του άνω λεπτού στρώματος της κάτω γνάθου που περιέχει τα δόντια. Πλήρους πάχους εκτομής, ωστόσο, περιλαμβάνει την αφαίρεση του συνόλου της κάτω γνάθου και πραγματοποιείται μόνο εφόσον υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την πλάκα ακτίνων Χ του καρκίνου που έχει εξαπλωθεί στην γνάθο.

Η κάτω γνάθου χειρουργική εκτομή απαιτεί συνήθως γύρω στα 2 εβδομάδες παραμονής στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, όγκου απομακρύνεται μαζί με τα δόντια και προσβεβλημένου ιστού που περιβάλλει τον όγκο. Εάν ο όγκος έχει εξαπλωθεί σε ένα μεγάλο μέρος της κάτω γνάθου, τότε ολόκληρο το γνάθο απομακρύνεται και μια μεταλλική πλάκα εμφυτεύεται να παρέχει στήριξη στην γνάθο και να διατηρήσει τη δομή του στόματος. Μετεγχειρητική φροντίδα περιλαμβάνει ειδικές συνεδρίες από λογοθεραπευτές και οι φυσιοθεραπευτές που συμβάλει μιλώντας την ικανότητα του ασθενούς επανέλθει σε κανονική λειτουργία. Επίσης, ο γιατρός συνιστά μια δίαιτα που περιλαμβάνει ως επί το πλείστον υγρή τροφή, για μερικές ημέρες μετά την επέμβαση. Για τις πρώτες δύο εβδομάδες ή έτσι, μετά την εγχείρηση, ο ασθενής τροφοδοτείται μέσω ενός ρινο-γαστρικού σωλήνα και δεν επιτρέπεται να φάει ή να πιει τίποτα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Σε περίπτωση που η μόλυνση συσσωρεύεται στην στοματική κοιλότητα, ο ασθενής έχει συνταγογραφηθεί αντιβιοτικά. Επίσης, τα αναλγητικά ή παυσίπονα που χορηγείται για να βοηθήσει τον ασθενή να αντιμετωπίσει επάνω με τη συνεχή πόνο.

Η

Πιθανές επιπλοκές

Η

Αν και κάτω γνάθου χειρουργική εκτομή είναι σχετικά ασφαλής, ενδέχεται να προκύψουν ορισμένες επιπλοκές σε σπάνιες περιπτώσεις. Κάταγμα της γνάθου είναι μία από τις συχνές επιπλοκές. Αν ακτινοθεραπεία ο ασθενής λαμβάνει δημοσιεύσετε τη λειτουργία, τότε υπάρχει ο κίνδυνος ότι θα μπορούσε να αναπτύξει οστεοακτινονέκρωση ή νέκρωση του οστίτη ιστού κατά την έκθεση σε ακτινοβολία. Για την πρόληψη οστεοακτινονέκρωση, είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι η αρτηρία του προσώπου διατηρείται και λειτουργεί σωστά ακόμα και μετά την χειρουργική επέμβαση. Αυτό θα εξασφαλίσει τη σωστή ροή του αίματος στον ιστό του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των μυών και των οστών και να τους αποτρέψει από την αποσύνθεση. Μια από τις σπάνιες επιπλοκές είναι η αυθόρμητη γενιά του οστίτη ιστού, που είναι γνωστή ως ameloblastoma.

Έτσι, βλέπουμε ότι κάτω γνάθου χειρουργική εκτομή μπορεί να είναι ασφαλής και αποτελεσματική αν ληφθεί κατάλληλη φροντίδα για την πρόληψη των πιθανών επιπλοκών και τους κινδύνους. Στις ΗΠΑ, αυτή η χειρουργική επέμβαση μπορεί να κοστίσει τίποτα μεταξύ $ 20.000 έως $ 30.000. Ανάκτηση χρόνος ποικίλλει μεταξύ των ατόμων, δεδομένου ότι εξαρτάται από την ικανότητα του σώματος να θεραπεύσει γρήγορα. Ωστόσο, αυτό είναι ένα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό πριν προχωρήσουν με κάθε είδους ιατρική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των χειρουργικών επεμβάσεων.

You must be logged into post a comment.