Καρκίνος σαγόνι Symptoms


σαγόνι πόνο που επιδεινώνεται, ενώ έχουν τα γεύματα είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του καρκίνου γνάθου. Κακή στοματική υγιεινή και η συνήθεια του μασήματος καπνού είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνη για την πρόκληση του καρκίνου γνάθου.

Του καρκίνου που προσβάλλει τους ιστούς της γνάθου αναφέρεται ως καρκίνο της γνάθου. Σε αυτόν τον τύπο καρκίνου, κακοήθη κύτταρα σχηματίζουν στην γνάθο. Η καρκινική ανάπτυξη, περιορίζει την κίνηση της γνάθου και μερικές φορές το άνοιγμα του στόματος μπορεί να είναι μια πηγή μεγάλης δυσφορίας.

Η Συμπτώματα

καρκίνο σαγόνι Πόνος

Jaw μπορεί σίγουρα να τεθεί ένα πρόσωπο σε μια δυσάρεστη θέση, καθώς έρχεται σε επαφή με την κανονική διατροφικές συνήθειες. Η σταδιακή αύξηση σε καρκινικά κύτταρα πυροδοτεί επιδείνωση της κάτω γνάθου, η οποία οδηγεί σε πόνο. Οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο της γνάθου δεν μπορεί να μασήσει την τροφή σωστά, καθώς προκαλεί πόνο. Ο οξύς πόνος στη γνάθο, ενώ το πόσιμο ή το φαγητό είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του καρκίνου γνάθου.

Η Tumor

Υπάρχει σχηματισμό των εφάπαξ στους ιστούς της γνάθου. Η κατ ‘αποκοπή μπορεί να είναι επώδυνη και συνήθως σχηματίζει κάτω από τα δόντια, στα ούλα. Τα κομμάτια που έχουν αναπτυχθεί στο σαγονιού μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο των δοντιών.

Η Πρησμένα σιαγόνων

η ανάπτυξη κακοήθους όγκου στο σαγόνι, όχι μόνο προκαλεί ακραίες πόνο, αλλά οδηγεί σε διόγκωση της γνάθου. Οι ιστοί της γνάθου φαίνεται πρησμένο και σίγουρα μπορεί να φέρει μεγάλη ποσότητα του πόνου.

Η μετακίνηση δόντια

στα ούλα με την καρκινική ανάπτυξη δεν είναι πλέον σε θέση να κρατήσει τα δόντια σφιχτά. Ως εκ τούτου, οι ασθενείς τείνουν να υποφέρουν από το κινητό δόντια. Έτσι, τα δόντια τείνουν να κινούνται γύρω, για να τον αγγίζουν.

Η εντοπισμένο οίδημα προσώπου

Εάν ο όγκος αναπτύσσεται στο εξωτερικό της κάτω γνάθου, εντοπισμένο οίδημα του προσώπου μπορεί να παρατηρήσει. Ωστόσο, σε περίπτωση που η ανάπτυξη του καρκίνου που συμβαίνουν στο εσωτερικό του κάτω γνάθο, μπορεί να διαταράξει την κανονική ευθυγράμμιση της γνάθου.

Η μούδιασμα ή αίσθημα καύσου στο σαγόνι

ο ασθενής επηρεάζεται με την εμπειρία του καρκίνου γνάθου αιμωδίες παρόμοια με τσίμπημα των ακίδων, κατά μήκος του σαγονιού, όταν η σιαγόνα δεν κινείται. Αυτό υποδηλώνει ότι ο όγκος ασκεί υπερβολική πίεση στα νεύρα που παρέχουν αίσθηση στη στοματική κοιλότητα.

Η διόγκωση των λεμφαδένων

Όπως λεμφαδένες βρίσκονται επίσης κάτω από την κάτω γνάθο (στην περιοχή του λαιμού), ανάπτυξη σβώλων κάτω από το σαγονιού σημαίνει διόγκωση των λεμφαδένων, που δείχνει ότι ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί από την αρχική τοποθεσία του. Όταν τα καρκινικά κύτταρα που πολλαπλασιάζονται αδιακρίτως φθάσουν τα λεμφαδένες, μπορεί κανείς να παρατηρήσει διεύρυνση των λεμφαδένων. Η διόγκωση των λεμφαδένων συνήθως συμβαίνει αργά όταν η υποκείμενη αιτία είναι ο καρκίνος της γνάθου. Από την άλλη πλευρά, ξαφνική διεύρυνση των λεμφαδένων έχει συχνά συνδέεται με μια λοίμωξη του λαιμού. Παρ ‘όλα αυτά, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε ένα γιατρό και να υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις για να «καρφί» την αιτία των διόγκωση των λεμφαδένων στην περιοχή του λαιμού.

Η Προκαλεί

Χρόνιες κάπνισμα και το μάσημα καπνού είναι ο κορυφαίος αίτια του καρκίνου γνάθου. Πάνω από 4000 επικίνδυνων χημικών ουσιών στα τσιγάρα και περίπου 28 γνωστές καρκινογόνες ουσίες του καπνού χωρίς καύση μπορεί να διαταράξει τη φυσιολογική διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου γνάθου. Αλκοολισμός και χωρίς θεραπεία οδοντικών αποστημάτων μπορεί επίσης να συμβάλει στην ανάπτυξη του καρκίνου γνάθου.

Η Τύποι Καρκίνου Jaw

Η καρκίνοι της γνάθου συχνά διαγιγνώσκεται ως οστεοσαρκώματα, κακοήθεια που προέρχεται από το οστό. καρκίνο σαγόνι αντιπροσωπεύει το 8% των περιπτώσεων του οστεοσαρκώματος. Συνήθως, οστεοσαρκώματα επηρεάζουν τα χέρια και τα πόδια, ειδικά σε στενή γειτνίαση με τις αρθρώσεις του γόνατος. Σάρκωμα Ewing είναι ακόμη ένας άλλος τύπος πρωτοπαθή καρκίνο των οστών που μπορεί να συμβεί στο οστό της σιαγώνας. Η μικροσκοπική εξέταση των ιστών που επηρεάζονται με σάρκωμα Ewing δείχνει σχηματισμό μικρά, στρογγυλά, μπλε κύτταρα. Ως εκ τούτου, ο καρκίνος είναι επίσης αναφέρεται ως το μπλε του όγκου των κυττάρων.

Η αποφυγή λανθασμένων Απόφαση

Οι ασθενείς τείνουν να κρίνουν τον πόνο του καρκίνου γνάθου ως πονόδοντο και μπορούν να χρησιμοποιούν παυσίπονα για να επιλύσει το ζήτημα. Ωστόσο, αυτό δεν λειτουργεί και η διαβούλευση με το γιατρό, το νωρίτερο, είναι απολύτως απαραίτητο για τη σωστή διάγνωση.

Η θεραπεία

Η χειρουργική επέμβαση

Αφαίρεση την καρκινική ανάπτυξη, μέσα από χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί σίγουρα εξάλειψη του όγκου άπαξ και δια παντός. Ωστόσο, αυτή η μορφή θεραπείας είναι εφαρμόσιμη, μόνο όταν ο όγκος είναι εντοπισμένος και τα καρκινικά κύτταρα δεν έχουν εξαπλωθεί πέρα ​​από ένα ορισμένο όριο. Ο γιατρός θα αφαιρέσει τις πληγείσες ιστούς και τους λεμφαδένες κοντά στην κάτω γνάθο, να σταματήσει την πρόοδο του καρκίνου. Η διαδικασία μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τη διάνοιξη την πληγείσα περιοχή της γνάθου, ώστε να απαλλαγούμε από καρκινική ανάπτυξη. Χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιείται όταν ο καρκίνος είναι σε πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής του.

Η Ακτινοθεραπεία

βομβαρδισμός την πληγείσα περιοχή του σώματος με υψηλής ενέργειας ακτίνες για να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα δεν είναι τίποτα, αλλά ακτινοθεραπεία. Η ακτινοβολία διεισδύει μέσω του δέρματος, βοηθά να διαχειριστείτε την εξάπλωση των κακοηθών όγκων. Οι

Η Χημειοθεραπεία

φάρμακα χημειοθεραπείας που χορηγείται ενδοφλεβίως για να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα που έχουν εισβάλει ιστούς και άλλα όργανα του σώματος. Αυτή η μέθοδος θεραπείας είναι χρήσιμο για την ανακούφιση από τον πόνο που σχετίζεται με τον καρκίνο.

Μετά που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση και πολλαπλές συνεδρίες της χημειοθεραπείας, το ένα θα πρέπει να μπορεί να ανταποκρίνεται στο γιατρό σε τακτική βάση για να ελέγξετε για υποτροπή. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι ο καρκίνος μπορεί να πάει σε ύφεση και να επιστρέψει στον ίδιο χώρο. Έτσι. κατά τη διάρκεια κάθε επίσκεψης, ο γιατρός πραγματοποιεί εξετάσεις αίματος, βιοψίας και εκπονεί μελέτες απεικόνισης για την παρακολούθηση της υγείας και να αναζητήσουν υποτροπή του καρκίνου

Η

Αποποίηση:.

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το άρθρο είναι μόνο για εκπαιδεύοντας τον αναγνώστη. Δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για τις συμβουλές ενός εμπειρογνώμονα ιατρού.

You must be logged into post a comment.